Vores historie

Det var en tilbagevendende frustration i et tidligere job, som udgjorde startskuddet for David Odgaard Ravns iværksættereventyr. I sit job som akademisk eventarrangør for Ingeniørforeningen, IDA, erfarede David gang på gang, hvor besværligt og administrationstungt det var at booke et større spænd af kvalificerede foredragsholdere indenfor en rimelig budgetramme.

"Firmaer løber en risiko, når de booker en dyr oplægsholder, og min erfaring er, at foredragsholderens kendisfaktor ofte er mere styrende for prisen end indholdet og kvaliteten af selve foredraget."

David oplevede blandt andet, at han ofte skulle lede mange forskellige steder for at finde en variation i foredragsemnerne, og samtidig var det hans erfaring, at pris og kvalitet sjældent hang sammen: "Firmaer løber en risiko, når de booker en dyr oplægsholder, og min erfaring var, at foredragsholderens kendisfaktor ofte var mere styrende for prisen end indholdet og kvaliteten af selve foredraget," forklarer David Odgaard Ravn.

Passion og vidensdeling som hjørnesten
Blandt andet herved opstod idéen om at samle alle foredragsholdere ét sted og samtidig fjerne agentur-funktionen som fordyrende mellemled ved at sætte kunden i direkte forbindelse med foredragsholderen. "Jeg var meget inspireret af de deleøkonomiske principper. Blandt studerende, freelancere og iværksættere er der f.eks. mange, som er eksperter på specifikke områder, og som gerne vil ud og tale om netop deres ekspertise. Det er bare ikke nemt at komme ud på markedet og samtidig blive set på Google. Det sørger vi for," forklarer David Odgaard Ravn.

Målet blev derfor at skabe en digital platform, som kunne hjælpe nye, ukendte talenter med at bruge deres faglighed og hobby til at holde foredrag, etablere sig og tjene penge.

Kollektiv med vokseværk
Projektet tog for alvor fart i slutningen af 2016, da Event Collective blev optaget i et startup-forløb for iværksættere. Den allerførste tid blev især brugt på at etablere platformens basale funktioner.

Jørgen Waarsøe Falch, der er uddannet softwareingeniør med en kandidat i digitale medieteknologier, kom ombord som ansvarlig for platformens teknologiske udformning. Imens brugte David al tiden på at opbygge et stort og alsidigt netværk, hovedsageligt baseret på hans allerede etablerede netværk af tidligere benyttede foredragsholdere og kunder.

Sidenhen er Event Collective vokset mere organisk med stor interesse fra både nye foredragsholdere og nye interesserede virksomhedskunder. "Det er enormt tilfredsstillende at iagttage, hvordan Event Collective støt vokser sig til et stort kollektiv af spændende, passionerede og kloge foredragsholdere, der læner sig op ad hinanden og bruger vores platform til at få deres viden ud over rampen. Samtidig er det skønt at kunne spare vores kunder 40-60% tid ved nemt at kunne finde, booke og administrere deres arrangement behov," fortæller David Odgaard Ravn.

I dag har Event Collective 150+ foredragsholdere, som man kan komme i direkte kontakt med på platformen, og med over 100 bookinger i 2017, så bliver driften løbende automatiseret så Event Collective kan fokusere på god service til kunder og foredragsholdere.

David Odgaard Ravn (founder) & Jørgen Waarsøe Falch (founder)