Foredrag

Sundt eller falsk?

Foredragsholder FED forandring

1,5 – 2 timers foredrag om sult og sundhedsmyter.

Book mig til et fyraftensforedrag og bliv klogere på madvaner og sund fornuft.

Kategori
Prisfra 4.000 ex. moms
Kontakt foredragsholder

Beskrivelse af foredrag

Udbytte af foredrag

Et foredrag, som sætter sult og sundhed i et større perspektiv. Du vil blandt andet blive klogere på

  • Hvorfor du bliver lækkersulten hver dag kl. 14
  • Hvorfor vi mennesker har lige så mange gener som en banan
  • Hvad ’fedtforbrænding’ i virkeligheden går ud på
  • Hvorfor tarmfloraen er så vigtig for vores helbred
  • Sammenhængen mellem Skyr og sukkersyge

 

Beskrivelse af foredrag

Vi mennesker har samme antal gener som en banan. Ca. 23.000 stk.

  • Ooookay, er det mange eller få? Og hvad skal vi egentlig bruge den oplysning til?

Generne bestemmer ting som vores hårfarve og hudtone, men de styrer også vores daglige drift som fx immunitet og dannelsen af nye hjerneceller. Hvordan kan vi så nøjes med samme antal gener som en banan? Dens immunforsvar og ’hjerne’ er immervæk ikke så komplicerede som vores.

Svaret findes i tarmfloraen og de godt 3 millioner gener, som den indeholder. Vi lever nemlig i symbiose med vores tarmflora, og vi har udliciteret et væld af opgaver til de væsener, der findes i maven. Vi er summen af vores egne og tarmens gener. Vi har altså over 3 millioner! Tag dén, banan…

Den mad, vi spiser, påvirker ikke bare vores krop og humør her og nu; hvordan vi plejer vores tarmbakterier påvirker også vores sundhed på længere sigt. Det giver god mening, når vi forstår at vi ikke kun er vores egne gener, men faktisk også er afhængige af generne i tarmen. Vi vil så gerne være sunde og raske, men hvordan gør vi det rent praktisk, når vi har kageordning på jobbet, og vi ikke kan leve uden rugbrød? Og hvordan hænger det sammen med vores egne og tarmens gener?

Helt praktisk handler det også om at blive klar over, hvordan vi vurderer, hvad begreberne ’sundt’ og ’usundt’ egentlig dækker over. I sidste ende handler det om, hvordan vi ved hjælp af små skridt i vores hverdag kan bevare en sund krop og et stærkt sind. Og så skal vi blive mætte. Rigtigt mætte.

 

WordPress Theme built by Shufflehound. © Event Collective ApS, 2017    CVR - 38489771    tlf.: 33 60 35 65   Vester Farimagsgade 15, 1606 København V