Foredrag

Denis Rivin

Vi lever i en utrolig tid, hvor den teknologiske udvikling gør alle i stand til at forbedre verden – og der sker fantastiske fremskridt hver eneste dag. Men hvad består den teknologiske udvikling af? Hvad er kunstig intelligens, bioteknologi, virtual reality og hvad vil det sige, at der om få år kommer yderligere 3 milliarder mennesker online? Hvad kommer det alt sammen til at betyde for uddannelse og arbejdsmarked, og hvorfor går det hele egentlig så stærkt, når vi er vante til en ekstremt langsommelig evolution? Spørgsmålene er mange og vi ved bare, at rigtig, rigtig meget vil ændre sig de næste 10-20 år og ingen – hverken din yndlingspolitiker eller spåkone eller mest belæste bibliotekar – kan forudsige, hvordan det bliver for menneskeheden, at stå over for en kunstig intelligens med IQ på fx 12.000. Med dette foredrag opsummerer Denis Rivin nogle af de mest banebrydende teknologier, der er på vej. Og så forklarer han, hvorfor det er uhyre vigtigt, at vi aktivt opsøger de håbefulde forbedringer, der hele tiden sker i en verden, hvor vi blændes af Breaking News.

Video Denis Rivin er uddannet i kunsthistorie fra Københavns Universitet og digital design og kommunikation fra IT-Universitetet. Han har i mange år arbejdet med kulturelt iværksætteri, men skiftede i 2013 fokus fra kultur til fremtidsforskning.

Sidenhen har han deltaget i prestigefulde innovationsprogrammer som Danske Idéer og Thinkubator, hvor han modtag udmærkelsen Årets Rådgiver og prisen for Årets Præsentation. Til daglig har Denis sin gang i det progressive miljø ved SingularityU Denmark og arbejder for tiden på to startups: Ima Read, der nytænker hvordan digital læsning finder sted, og Of Course Off Course, der formidler håbefulde forbedringer inden for teknologi, videnskab og global udvikling.

3 foredrag

WordPress Theme built by Shufflehound. © Event Collective ApS, 2017    CVR - 38489771    tlf.: 33 60 35 65   Vester Farimagsgade 15, 1606 København V